WWW.SOUPLESSEMETHODE.NL

Met het boek Het Duurloopmisverstand


Iedereen zal weleens bij het veteren van de hardloopschoen geëxperimenteerd hebben met het wel of niet benutten van het bovenste gaatje. 

Of met het wel of niet benutten van het onderste gaatje. Zelf sloeg ik, vanwege scheefstaande grote tenen en daardoor wat grotere teengewrichten dan normaal, het onderste gaatje over. Lopers die last hebben van het slippen van de hiel uit de schoen, zullen waarschijnlijk bekend zijn met het maken van een extra lusje bij het bovenste gaatje (wordt hieronder uitgelegd).

Lees en bekijk ze hieronder.

1. Een heel bijzondere vetertechniek is die waarbij de eindstrik op het middengedeelte van de voet zit. Hierdoor minder kans dat de veter los gaat en heeft het middengedeelte van de voet extra steun van de zijkanten van de schoen. Daarnaast zal de schoen bij sommige lopers minder schuiven in de schoen, met dus een kleinere kans op blaren. Een volledige beschrijving van deze vetermethode vind je hier.

2. Bekijk deze video voor vetertechniek bij hoge wreef.


3. Vetertechniek die het slippen van hiel (en blaarvorming op die plaats) tegengaat op youtube

Ten slotte deze tip: platte veters gaan minder snel los dan ronde veters.

Klaas Lok


 

Easy Interval Method

Easy interval training has attracted attention in other countries. Reason to translate the Dutch book Het Duurloopmisverstand into English.

The title is: EASY INTERVAL METHOD.

It is for sale worldwide: via duurloopmisverstand.nl in the Netherlands, via
amazon.com in the UK, USA, Canada, Australia and Germany, and of course from any other country in the world! More info at easyintervalmethod.com, where you can find direct links to amazon-page of the country of your choice.


EIMcovervoorkant