WWW.SOUPLESSEMETHODE.NL

Met het boek Het Duurloopmisverstand

 

Zowel via koffie als opgelost in water leidt de inname van een hoge dosis cafeïne tot een betere tijdritprestatie. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Birmingham, mede uitgevoerd door de Nederlander Asker Jeukendrup.

Op 1 januari 2004 is cafeïne van de WADA-dopinglijst gehaald. Sindsdien kunnen atleten dus ‘veilig’ onbeperkt koffie, thee en cola drinken of cafeïnsupplementen innemen.

Cafeïne beïnvloedt een aantal processen waardoor de prestatie kan verbeteren. Zo stimuleert het onder andere de spieraansturing, het centrale en het perifere zenuwstelsel, en de afgifte van adrenaline.

Het nadeel van het huidige ‘bewijs’ rondom de prestatieverbeteringen door cafeïne is dat ze zijn gevonden bij uitputtingstesten. Deze testen zijn voor daadwerkelijke sportprestaties niet echt relevant. Ook is het nog altijd niet duidelijk of cafeïne via koffie even effectief is als cafeïnesupplementen. De in koffie aanwezige zuren zouden de positieve effecten van cafeïne namelijk
...lees verder

 

Forum gesloten

Wegens voortdurende spam heb ik helaas het forum moeten sluiten. Bezoek svp de souplessemethode-groep op Facebook voor discussies, vragen.